Groene ontmoetingen

Myrthe Mandemakers is social green designer. Ze ontwerpt ontmoetingen, interacties tussen mensen en de natuur, in een vormgegeven setting. Het publiek wordt onderdeel van het werk en is betrokken bij het ontstaansproces. Er ontstaat een ervaring die mensen verbindt.
Planten zijn goed voor het welzijn van mensen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, ze zijn rustgevend of juist activerend. Myrthe gebruikt deze positieve eigenschappen in haar installaties. Ze onderzoekt hoe planten meer betekenis kunnen hebben voor mensen en andersom: hoe mensen meer kunnen betekenen voor de natuur, planten en de biodiversiteit.

Kunst en onderwijs

Myrthe werkt ook als kunstenaar in de klas, als ontwerper van cultuuronderwijs en als trainer. Ze ontwikkelt leerlijnen, digitale lessen, workshops en trainingen voor docenten. Ze leert kinderen kijken naar kunst, gereedschap gebruiken, materiaal onderzoeken en vormgeven aan hun eigen idee├źn. Kunst is leuk en belangrijk, omdat het de bestaande paden ondersteboven keert, bevraagt en de kracht van verbeelding versterkt. In haar lessen maakt Myrthe gebruik van het aangeboren talent van kinderen om te onderzoeken, te experimenteren en creatief te zijn. Kinderen zijn de makers van de toekomst en inspirerend om mee samen te werken.