De Culturele Haven

In Flevoland ontwikkelde ik cultuuronderwijs. Ik werkte aan de leerlijn: De Culturele Haven. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 leren hierin over de unieke poldergeschiedenis in relatie tot zichzelf en kunst van nu. Hiervoor werkte ik in co-creatie met Flevolandse basisscholen en educatoren van theatergezelschap BonteHond, Batavialand, kunstencentrum De Kubus, Land Art Flevoland en Kaf.

De leerlijn verbindt wereldoriƫntatie en kunstzinnige vorming met erfgoed uit de omgeving die past bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen leren reflecteren op zichzelf en hun omgeving door creatieve opdrachten met crossovers tussen beeldende kunst, muziek en theater.

Exposure, Antony Gormley, fotografie Jordi Huisman

Ik was verantwoordelijk voor de landschapskunst en de discipline beeldend in de leerlijn. Zo was ik hoofdontwikkelaar van de Land Art excursie, twee educatieve animatiefilms, meerdere trainingen voor leerkrachten, kunstenaars en vakdocenten en de multidisciplinaire lespakketten: Nieuwkomers, De slag op de Zuiderzee, Boeren van toen en nu, Van ridder tot rover, Vroeger was hier zee, De Middeleeuwse stad, De Markerwaard.