Kunstacademie voor Kinderen

Samen met De Vrijstaat in Utrecht heb ik de Kunstacademie voor kinderen opgezet. Kinderen en jongeren werken hier elke zaterdag samen met een professionele kunstenaar aan echte kunstopdrachten. Het ambacht van de kunstenaar, de materialen en technieken, zijn bepalend voor de inhoud van het lesblok.

Vier jaar was ik als docent en coördinator het vaste gezicht van de kunstacademie. Ik begeleidde en coachte de kunstenaar bij de ontwikkeling en uitvoering van de lessen. Ik begeleidde de kinderen in hun creatieve proces, de opbouw van hun portfolio en de uitvoering van hun kunstprojecten. Ik gaf lessen aanvullend op de lessen van de kunstenaar. Ik gaf ruimte aan de kinderen voor hun eigen experimenten en oplossingen. Ik observeerde de kinderen en reflecteerde met hen op hun werkproces en op hun kunstwerken.

       

In samenwerking met: De Vrijstaat De kinderen en jongeren van de kunstacademie De kunstenaars Jurrian van den Haak, Eline Janssens, Martin Boverhof, Diana Wildschut, Barbara Polderman, Jan Willem Campmans, Philipp Jordan, Rikkert Paauw, Moniek van der Kaaden en Jochen Lange.

De Kunstacademie voor kinderen en jongeren bestaat nog steeds. Kijk voor meer informatie op www.devrijstaat.nl